2012. december 5., szerda

Méz, méz, méz... boldogító méz

 

          Csodatévő méz
 
Méz
Fotó: google képgaléria


Egy nagyon fontos derül ki: a méz serkenti az agyban az endorfin termelődést = boldogság hormonok termelődnek, boldogít! Karácsonyi ünnepek közeledtével kell-e ettől több?
Tündért, aki takarít és süt, főz, mosogat sajnos nem tudok küldeni, ennek a cikknek azonban örüljünk együtt.

"Mitől édes?
Gyakran halljuk, hogy kevesebb cukrot kellene fogyasztanunk, és tanácsos inkább a mézet használni édesítőszerként. Ez igaz, de azt azért ne higgyük, hogy a méz kalóriaszegény édesség. Ezzel együtt valóban sokkal egészségesebb, mint a finomított cukrok. A méznek is magas a cukortartalma, ám a benne található egyszerű szénhidrátokat a szervezet könnyen felhasználja. Gyorsan felszívódó gyümölcscukrai azonnal hasznosítható energiává válnak, serkentik az agyban az endorfin termelődését. a szőlőcukor - amely csak a gyümölcsökben és a mézben fordul elő szabadon - szervezetünk számára a legfontosabb cukorféleség. /Megjegyzésem: az endorfin boldogság hormont termel = boldogít, és stresszoldó, hát ugye ez kell nekünk!/
A méz minőségét nagyban befolyásolja az, hogy a nektárt milyen növényekről gyűjtötték a méhek. Hazánkban a legismertebb fajták a hárs-, az akác- és a napraforgóméz."

Forrás: Patika tükör 2012/11.



Takarítás, tervezgetés közben az adventi kellemes hangulatot érdemes megteremtened magadnak egy bögre citromos-mézes teával.

Szeretettel köszönt: Viola nagyi

http://receptekviolanagyitol.blogspot.com  

Nincsenek megjegyzések: