2013. április 22., hétfő

Lekvárból leves


Hígabbra sikerült a lekvár? 
Eddig nem fogyott el, mert nem tudsz mit kezdeni vele?

Fel tudod nagyon jól használni például:
- rizskochra öntetnek,
- túró fánkhoz öntetnek,
- ásványvízzel hígítva szörpnek vagy
- gyümölcs levest is készíthetsz, itt a receptje:



Gyümölcs leves – lekvárból



Hozzávalók: /2 napra 3 fő részére/
1 pohár = 150 grammos 12 %-os tejföl = 3 evőkanál,
1 pohár = 125 grammos Danone könnyű és finom gyümölcs joghurt = 2 evőkanál,

      vagy  összesen 5 evőkanállal veszünk a 20 %-os nagy dobozos tejfölből,
2 púpozott evőkanál szitált sima liszt,
8 púpozott evőkanál sárgabarack lekvár
4 db szegfűszeg,
1 db kisebb fahéj,
1,8 liter víz.

Egy 2,5 literes fazékba beletesszük a tejfölt és a lisztet, alaposan elkeverjük. Közben már melegítjük. Felöntjük pár deciliter vízzel. Ezután a lekvárt kanalazzuk bele, majd a fűszereket és a többi vizet is hozzátesszük.
Hagyjuk, hogy egyszer felforrjon.

Langyosan tálaljuk tejszín hab spray halmokkal díszítve.
(Általában nem szükséges a lekvárral készült leveshez cukrot adnunk, ha mégis, akkor 1-2 evőkanállal biztosan elegendő.)

Gyümölcs levesem lekvárból, tejszín hab díszítéssel
saját fotó


 Viola nagyi

Nincsenek megjegyzések: