2013. június 5., szerda

Mákszemes, aminek ellenállni nem lehet

Mákszemnek nagy az ereje?

Igen!

A mákszemnek nagy az ereje meggyel díszítve és a kevert tésztává dolgozva, muffin formában megsütve saját magunk illetve szeretteink örömére - vagy éppen ünnepeltnek átadva -.

Mit szólsz? Meg tudod csinálni? Igen!



 Mákos-meggyes muffin
Ezt megmentettem, fényképeztem,
saját fotó 



Bögrés meggyes mákos muffin vagy tepsis


2 egész tojást felütünk és elkeverjük
7 evőkanál porcukorral tovább keverjük, hozzáadunk fokozatosan hol a száraz, hogy a "nedves" anyagot:
4 evőkanál kefir  és
4 evőkanál tejet
7 evőkanál darált cukrozatlan mákot,
7 evőkanál étolajat,
9 evőkanál sima lisztbe belekeverünk 1 teáskanál sütőport és 1 kávéskanál szódabikarbónát és együtt szitáljuk a masszába,
1 db megmosott, megtörölt citrom héját lereszeljük apróbb lyukú reszelőn és a levét is belekeverjük.

A tűzhelyet előmelegítjük.

Egy közepes (villany sütő tepsijénél kisebb) tepsit kikenünk margarinnal és kilisztezünk. Beleöntjük a süti masszát és elsimítjuk, hogy mindenütt azonos magasságú legyen.
Egy bögre kimagozott meggyet, meggy befőttet rápakolunk, hogy mindenfelé jusson.
200 Celsius fokon 5 percig, majd 190 Celsius fokon további kb. 20-25 perc alatt megsül.
Most muffin formában sütöttem és ebből a mennyiségből 2 x 12 db lett. Porcukorral szórva tálaljuk.



A sütés előtti és a sütés utáni darabokat a
http://www.violettairoda.freewb.hu honlapomon láttad? (Főoldal - Menü - Kép, a 3. oldalon vannak)

Az éléskamrában talált meggy befőttet vagy a boltban most kapható akciósat is felhasználhatod hozzá.
Friss megmosott, kimagozott és lecsepegtetett cseresznyével is készítheted.


Szeretettel köszönt: Viola nagyi




Nincsenek megjegyzések: